Introductie

DigiFondsNoord is gestart op 1 januari 2022 voor een periode van in eerste instantie drie jaar. Het Fonds komt voort uit de succesvolle activiteiten van de Stichting Groningen Internet Exchange (GN-IX). Deze organisatie is in 2001 opgezet door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) en de Gemeente Groningen en heeft zich gedurende vele jaren ingezet om de positie van Noord-Nederland te verbeteren door versterking van de digitale infrastructuur en samen met het Centrum voor Informatietechnologie (CIT) en Bytesnet bieden van support en voorzieningen.

In DigiFonds Noord participeert ook de Rijksuniversiteit Groningen, via het Digital Business Centre en het Ubbo Emmiusfonds, de beheerder van het fonds.

Het Ubbo Emmiusfonds heeft een ANBI status, waardoor donaties aan het fonds fiscaal aftrekbaar zijn. Bedrijven, instellingen en overige personen of organisaties die achter de doelstellingen van DigiFonds Noord staan en een steentje willen bijdragen, worden van harte uitgenodigd om te doneren.

Doel van het fonds

Organisatie

Onze projecten

Scroll naar boven