Doel van het fonds

De maatschappij digitaliseert in een hoog tempo. Ook in Noord-Nederland is het belangrijk dat iedereen dat tempo kan volgen. En om voorop te kunnen lopen en te kunnen voldoen aan de groeiende behoefte aan hoog opgeleide ICT’er, is het belangrijk dat mensen kiezen voor opleidingen in de ICT.

Het doel van DigiFonds Noord is om kleinschalige, lokale en regionale projecten op het gebied van scholing en educatie in de ICT, internet en digitalisering in een van de drie Noordelijke provincies te ondersteunen. De projecten dienen bij te dragen aan het verbeteren van de kwaliteit van ICT-personeel, maar ook het verhogen van de betrokkenheid van zoveel mogelijk personen in Noord-Nederland bij de huidige digitale transitie.

De financiering door DigiFonds Noord is gericht op projecten voor jonge mensen tussen 8 en 18 jaar, op vrouwen die geïnteresseerd zijn in ICT-functies, allen uit een van de drie Noordelijke provincies.  De projecten dienen binnen één jaar uitgevoerd te worden. De financiering door DigiFonds Noord is niet bestemd voor de financiering van uitvoeringsorganisaties.

In DigiFonds Noord participeren diverse bedrijven en organisaties die ook in staat zijn projecten inhoudelijk te ondersteunen.  

Introductie

Organisatie

Onze projecten

Scroll naar boven